Valérie Robbertz strategisch teamleider Internationaal bij de directie Grote Ondernemingen van de Belastingdienst

Valérie Robbertz wordt per 1 april 2024 benoemd tot strategisch teamleider Internationaal bij de directie Grote Ondernemingen van de Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Valérie Robbertz

De directie Grote Ondernemingen (GO) waakt over de bijdrage aan de schatkist van de ongeveer 8.600 grootste, vaak internationaal opererende, organisaties en zeer vermogende personen in Nederland. Samen vertegenwoordigen zij zo’n 65% van de jaarlijkse belastinginkomsten van de Rijksoverheid.

Bij de directie GO creëert men een zo efficiënt en eerlijk mogelijk proces, waarbij de individuele werkrelaties met de organisaties zelf centraal staan. De directie GO treedt zoveel mogelijk dienstverlenend en – waar nodig – corrigerend op. Naast het reguliere fiscale werk van heffen en controleren, heeft de directie ook een belangrijke taak bij het invorderen van belastingschulden, het opsporen van belastingontwijking én het bijdragen aan fraudebestrijding. Zo draagt de directie GO bij aan een financieel gezond Nederland.

De strategisch teamleider Internationaal geeft leiding aan diverse teams die zich bezig houden met internationale gegevensuitwisselingen zoals rulings, Country-by-Country reporting, Mandatory Disclosure, digitale platformen en informatieuitwisseling op verzoek. Ook de coördinatie van de uitwisseling van cryptobezittingen, gegevens met betrekking tot de Wet minimumbelasting en internationale controleactiviteiten behoren tot het uitbreidende takenpakket. Naast de aansturing van het team pakt de strategisch teamleider Internationaal overall organisatorische ontwikkelingen en klantbehandelingsvraagstukken op en is gesprekspartner voor de unit- en regiodirecteuren binnen GO.

Valérie Robbertz vervult de rol van strategisch teamleider Internationaal sinds april 2023 op basis van een leerwerkplek in het kader van het Strategisch Leiderschapsprogramma. Ze is al sinds 2013 verbonden aan de Belastingdienst, onder meer als teamleider Behandelteam Internationale Fiscale Zekerheid en coördinator Mandatory Disclosure bij GO en fiscaal beleidsadviseur bij de concerndirectie Fiscale en Juridische Zaken. Daarvoor was Valérie belastingadviseur bij EY. Ze studeerde Fiscaal Recht met de specialisatie International and European Tax Law aan de Universiteit Maastricht.

Pieterbas Plasman, regiodirecteur GO Internationaal is blij met de benoeming: “Met Valérie definitief aan boord kunnen we gericht werken aan een toekomstbestendige visie op de internationale gegevensuitwisseling binnen de Belastingdienst. Als organisatie maken we dankbaar gebruik van haar inzicht, gedrevenheid en inhoudelijke expertise.¨

Valérie Robbertz: “Ik ben trots dat ik de functie van strategisch teamleider verder mag vervullen en heb zin om met het team te werken aan dit steeds belangrijker en uitgebreider wordende thema. Ik zie ernaar uit om het team en de mensen verder te brengen, de samenwerking met andere onderdelen van de Belastingdienst te verstevigen en ik vind het belangrijk dat we burgers en bedrijven goed blijven informeren over alle ontwikkelingen op het gebied van internationale gegevensuitwisseling.¨

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de directie Grote Ondernemingen ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.