Tülay Berk hoofd POOL bij OCW

Tülay Berk start per 13 mei 2024 als hoofd POOL bij de directie Kennis van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Tülay Berk

Tülay werkt sinds 2002 bij het ministerie van Defensie, momenteel als afdelingshoofd Duurzaamheid. En ze heeft onder meer het programma Energietransitie opgezet. Voor haar loopbaan bij Defensie vervulde Tülay diverse functies in het bedrijfsleven. Tülay studeerde Bestuurskunde bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur.

Tülay gaat leidinggeven aan de afdeling POOL bij de directie Kennis van het ministerie van OCW. In de POOL zijn verschillende grote OCW-brede programma’s en een team van projectleiders georganiseerd. De POOL creëert de voorwaarden voor projectmatig en programmatisch werken om daarmee beter uitvoering te geven aan de maatschappelijke opgaven waar het ministerie voor staat.

Tülay Berk: “De missie van OCW spreekt mij enorm aan en ik wil hier graag aan bijdragen. Mijn ambitie is om de focus en gestructureerde aanpak die ik meeneem van Defensie, te combineren met de dynamische en veelzijdige omgeving van de afdeling Pool. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn nieuwe collega’s aan de slag te gaan.”

Fons Dingelstad, directeur Kennis: “Ik ben heel blij met de komst van Tülay naar de directie Kennis als hoofd van de POOL. Met haar expertise en ervaring bij onder andere het ministerie van Defensie kan zij het projectmatig en programmatisch werken binnen OCW naar een hoger plan brengen. Zij is verbindend, resultaatgericht en een echte bruggenbouwer. Eigenschappen waarmee zij haar verantwoordelijkheid voor de complexe departementale programma’s kan waarmaken.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekend gemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.