Arend Visser afdelingshoofd Interactie Mobile & Messaging bij de Belastingdienst

Arend Visser wordt per 1 april 2024 benoemd als afdelingshoofd Interactie Mobile & Messaging binnen de directie Generieke Voorzieningen van de IV-organisatie van de Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Arend Visser

De afdeling Interactie Mobile & Messaging bestaat uit twee onderdelen. Het Mobile Competence Center (MCC) ontwikkelt en onderhoudt verschillende mobiele oplossingen, adaptieve websites en ontwikkelt apps voor de Belastingdienst, Toeslagen en Douane en een aantal rijksbrede apps. Daarnaast is het MCC verantwoordelijk voor de Dotnet ontwikkelstraat en ontwikkelt Dotnet applicaties. Binnen het MCC wordt ook het Tech Developmenttraject voor de werving en opleiding van Dotnet ontwikkelaars verzorgd. Het onderdeel Ontvangen en Mededelen (O&M) ontwikkelt en onderhoudt de applicaties die in- en uitgaande informatiestromen van de Belastingdienst verwerken waarbij wordt ingezet op een vernieuwing van het applicatielandschap.

Arend Visser: “Ik ben verheugd met mijn benoeming omdat ik deze functie de afgelopen maanden met heel veel plezier als waarnemer heb mogen invullen. Daarnaast krijg ik energie van de dynamiek binnen het MT van Generieke Voorzieningen en de afdeling in het bijzonder.”

Audrey Spoelman, directeur Generieke Voorzieningen: “We zijn blij met de benoeming van Arend vanwege zijn brede IV-kennis en ervaring binnen de Belastingdienst. Arend is een ervaren en resultaatgerichte manager die goed weet wat er speelt binnen de IV-organisatie. Hij is goed in staat om de transitie binnen IV te helpen vormgeven. Daarmee is hij een goede aanwinst binnen het MT van Generieke Voorzieningen.”

Arend Visser werkt al meer dan dertig jaar bij de Belastingdienst, waarvan de laatste twintig jaar in allerlei managementfuncties. Hij heeft ruime ervaring met leidinggeven aan diverse soorten teams en afdelingen; in zowel lijn- als projectmanagementrollen. Daarnaast heeft Arend een zeer brede kennis op het gebied van de IT-ontwikkeling. Arend Visser heeft gedurende zijn loopbaan voortdurend leiderschaps- en IT-gerelateerde opleidingen gevolgd.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de Belastingdienst ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.