Heika van Es directeur Onderwijsinstellingen bij OCW

Heika van Es wordt met ingang van 1 juni 2024 directeur Onderwijsinstellingen bij het agentschap Dienst Uitvoering Onderwijs van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Heika van Es

Na 12,5 jaar voor de lokale overheid te hebben gewerkt, onder andere als directeur en plaatsvervangend CIO, heeft Heika medio 2022 de overstap gemaakt naar de Rijksoverheid als kwartiermaker bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Heika studeerde Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Er ligt een flinke opgave in het verstevigen van de positie van de uitvoeringsorganisatie, het stimuleren van innovatie en het uitbreiden van het klantdenken van medewerkers Onderwijsinstellingen (OI), zodat ook OI vanuit de vier klantbeloften van DUO (betrouwbaar, toekomstgericht, klantgericht en verbindend) in alle opzichten het beste blijft doen voor haar klanten.

Heika van Es: “Ik kijk er enorm naar uit om samen met alle medewerkers van de directie Onderwijsinstellingen en andere collega’s bij DUO te zorgen voor een betrouwbare en innovatieve dienstverlening. Die aansluit bij de behoefte en opgave van onderwijsinstellingen of andere partners. Mijn hart ligt bij betekenisvol contact tussen overheid en samenleving. Ik wil daarin als organisatie nieuwsgierig en inclusief zijn, ook onderling. Bovendien ligt in onze dienstverlening wijsheid besloten, die ik graag actief inbreng in de beleidsontwikkeling.”

Rudi Snijders, hoofddirecteur Uitvoering: “Ik ben blij dat Heika haar goede werk voor DUO voortzet als directeur OI. Met haar frisse blik, analytisch vermogen en gevoel voor mensen ben ik ervan overtuigd dat met Heika aan het roer de directie OI de komende jaren een mooie ontwikkeling gaat doormaken.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekend gemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.