Coen Hoefnagel plaatsvervangend politiechef Noord-Nederland

Met ingang van 1 maart 2024 is Coen Hoefnagel benoemd tot plaatsvervangend politiechef van de eenheid Noord-Nederland bij de politie.

Coen is sinds oktober 2022 als hoofd Operatiën werkzaam in de eenheid Noord-Nederland. Coen heeft daarvoor binnen verschillende politieprocessen en in meerdere eenheden gewerkt en brengt een schat aan ervaring mee. Voorafgaand aan zijn overstap naar Noord-Nederland was hij hoofd van de Dienst Landelijke Intelligence Organisatie bij de Landelijke Eenheid. Coen volgt Joop de Schepper op, die eind vorig jaar aan de slag ging als Hoofd Operatiën en plaatsvervangend politiechef van de eenheid Landelijke Opsporing en Interventies.

Coen startte zijn politiecarrière in 1987. Hij begon als agent aan het bureau Jan Hendrikstraat bij de gemeentepolitie van ’s-Gravenhage. Sindsdien heeft hij verschillende leidinggevende functies bekleed in het blauw, in de opsporing en in de intelligence. Nagenoeg zijn hele loopbaan heeft hij hiernaast diverse rollen in het grootschalig optreden vervuld.

De politie is convenantpartner van DGABD, voor strategisch MD-advies en arbeidsvoorwaarden voor de politietop. DGABD heeft de politie ondersteund bij de werving voor deze benoeming.