Tamara Pieterse directeur Sociaal-medische zaken bij UWV

Tamara Pieterse is aangesteld als de nieuwe algemeen directeur van de divisie Sociaal-medische zaken (SMZ) bij UWV. Zij volgt per 15 juli Johanna Hirscher op, die zich volledig gaat richten op haar werkzaamheden als lid van de Raad van Bestuur. Momenteel is Pieterse bestuurder van ouderenzorgorganisatie Zorgbalans in Kennemerland en bestuurslid bij ActiZ.

Op 1 juni 2024 neemt Pieterse afscheid van Zorgbalans, waar 3.600 (medische) professionals en 900 vrijwilligers werken. Zij heeft dan ruim zes jaar als bestuurder leiding gegeven aan vier directeuren. Daarnaast is zij lid van medische, regionale en landelijke bestuursoverleggen.

Voor Pieterse is de overgang naar UWV een logische stap: "Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier gewerkt in de langdurige zorg, waar ik mij samen met anderen heb ingezet voor de huidige en toekomstige (ouderen)zorg en voor goed werkgeverschap. Maar voor mij is nu het moment gekomen om terug te keren naar het werkgebied waar ik de meeste affiniteit mee heb: Arbeid & Gezondheid. In de prachtige functie van directeur Sociaal-medische zaken komen mijn opleidingen en werkervaring als vanzelfsprekend bij elkaar. Opgeleid als gezondheidswetenschapper Arbeid & Gezondheid ben ik van nature gericht op de waarde van werk, op kunnen en mogen meedoen en op preventie. Samen met collega’s en stakeholders wil ik de verdere transitie bij SMZ, van een proces- naar een mensgerichte werkwijze verwezenlijken. Ik zie uit naar de toekomstige samenwerking!"

Johanna Hirscher is blij met haar opvolger: "Met Tamara Pieterse hebben we een ervaren directeur in huis, die gewend is om in complexe en bestuurlijke omgevingen te opereren. Bovendien is zij bekend met de dynamiek en de waarde van duaal sturen, met een professionele én bedrijfskundige lijn. Deze ervaring is zeer welkom, zeker met het oog op de veelomvattende transitie bij SMZ. Met Pieterse kunnen we onze koers vervolgen om de achterstanden bij sociaal-medische beoordelingen verder terug te dringen en verder te bouwen aan onze digitalisering. Gezondheid, zorg en preventie lopen als een rode draad door haar loopbaan. Zij weet als geen ander wat werk en meedoen aan de maatschappij kan betekenen voor onze cliënten. Wij kijken met plezier uit naar haar komst."

DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het UWV ondersteund bij de selectie. De vacature is breed bekendgemaakt en iedereen kon solliciteren.