Tasnim van den Hoogen programmadirecteur Maatschappelijke Diensttijd bij OCW

Tasnim van den Hoogen start per 1 juni 2024 als programmadirecteur Maatschappelijke Diensttijd bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Het programma Maatschappelijke Diensttijd biedt alle jongeren de kans om via een project hun talenten te ontdekken. Dit maakt niet alleen de jongeren sterker, maar ook de samenleving als geheel. Het programma kenmerkt zich door co-creatie, samen met jongeren en met scholen, gemeenten, maatschappelijke organisaties en rijk. Waar de afgelopen periode het programma is opgebouwd en uitgebouwd, ligt er de komende periode een opgave om dit te bestendigen, de opbrengsten scherp in beeld te brengen en een stabiele context daarvoor te creëren.

Tasnim van den Hoogen: “Iets betekenen voor een ander, nieuwe mensen ontmoeten, ervaren dat jouw bijdrage aan de samenleving ertoe doet en tegelijkertijd je talenten ontwikkelen, dat gun ik alle jongeren. Ik kijk er naar uit om samen met jongeren, de collega’s van de directie en het netwerk, verder te werken aan de doorontwikkeling en verankering van MDT en zo een bijdrage te leveren aan een sterke, verbonden samenleving.”

Inge Vossenaar, directeur-generaal Funderend Onderwijs: “Met Tasnim halen we iemand in huis die vanuit haar eigen betrokkenheid graag oog heeft voor verschillende perspectieven en die aan elkaar weet te verbinden. Zij kent niet alleen het rijk, maar heeft de afgelopen jaren ook met veel en verschillende maatschappelijke partners samengewerkt. En dat geeft vertrouwen dat ze de komende jaren graag met alle partners van MDT en met de directie verder bouwt aan mooie kansen voor jongeren.”

Momenteel werkt Tasnim als MT-lid/plaatsvervangend directeur Maatschappelijke Ondersteuning bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarvoor was ze plaatsvervangend afdelingshoofd Jeugd bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Tasnim startte in 2000 haar carrière bij de overheid als beleidsmedewerker aanpak Jeugdcriminaliteit bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Zij studeerde Rechtsgeleerdheid en Pedagogiek aan de Universiteit van Leiden.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekend gemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.