Ivar Ofman afdelingshoofd Operatieregie bij de Dienst Toeslagen

Ivar Ofman wordt per 1 mei 2024 benoemd tot afdelingshoofd Operatieregie bij de directie Toeslagen van de Dienst Toeslagen.

De Dienst Toeslagen zorgt ervoor dat vitale voorzieningen als wonen, medische zorg en zorg voor kinderen voor burgers betaalbaar zijn door middel van toeslagen. Deze taak omvat meer dan alleen het bepalen van het recht op en de hoogte van toeslagen; het draait om het aansturen van massale processen, het controleren van de rechtmatigheid, het verlenen van dienstverlening met waar nodig persoonlijk maatwerk. De organisatie maakt hierbij een ingrijpende transitie door, waarbij de burger centraal staat in alles wat de Dienst Toeslagen doet.

Als afdelingshoofd Operatieregie is Ivar verantwoordelijk voor het doorontwikkelen van het Toeslagen toekenningsproces, het principe van ‘dienstverlenend handhaven’ en waar nodig het aanpakken van bewust misbruik. Als afdelingshoofd Operatieregie heeft Ivar ook een fundamentele rol in het realiseren van de Dienst Toeslagen brede veranderopgave die de nadruk legt op (de relatie met) de burger en die wordt benaderd vanuit het oogpunt van de burger (of denkend vanuit de burger).

Ivar heeft sinds 2020 verschillende managementfuncties bij de Dienst Toeslagen vervuld. Sinds januari 2024 neemt hij de functie van afdelingshoofd Operatieregie succesvol waar. In 2004 rondde hij zijn studie Bedrijfswetenschappen af aan de Rijksuniversiteit van Groningen.

Jurgen Baidenmann, directeur Operatie: “Ik ben heel blij met de benoeming van Ivar op deze functie. Ivar heeft zich de afgelopen jaren vanuit de inhoud ontwikkeld naar een manager op strategisch niveau. Hij kan vanuit zijn nieuwe functie de ontwikkeling van de afdeling Operatieregie verder vormgeven, de continuïteit van onze uitvoering borgen en bijdragen aan de veranderopgave van de directie Toeslagen.”

Ivar Ofman : “Ik ben erg enthousiast om de functie als afdelingshoofd Operatieregie uit te mogen blijven voeren. Toeslagen is een fijne organisatie om voor te werken met mooie uitdagingen. Ik zie er naar uit om samen met de medewerkers maar zeker ook de ketenpartners de uitvoering van toeslagen voor de burger te blijven optimaliseren. Door zowel uitvoering als dienstverlening te verbeteren, kunnen we steeds beter zorgen dat we vitale voorzieningen betaalbaar maken voor iedereen.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie is gedaan door Bureau ABD en de dienst Toeslagen. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekend gemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.