Sander van Wesemael manager Strategie en Planning bij de Autoriteit Consument en Markt

Sander van Wesemael wordt per 1 juni 2024 manager Strategie en Planning bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Sander van Wesemael

Binnen de ACM wordt een nieuwe directie voor de energiemarkten gevormd: de directie Toezicht Energie. Het versnellen van de energietransitie is de missie waar deze directie voor staat. Met het bundelen van alle regulering en -toezichtstaken in één directie kan de ACM een meer integrale benadering hanteren op de hele energieketen: van producent tot consument en alles wat daartussen zit. Het team Strategie en Planning vormt een cruciale rol binnen de nieuwe directie als aanjager van strategieontwikkeling en door het MT te faciliteren bij de sturing op de koers en de werkportefeuille.

Michiel Denkers, directeur Toezicht Energie: “Ik ben heel blij met de benoeming van Sander. Hij neemt veel relevante ervaring mee die hij heeft opgedaan in met de ACM vergelijkbare kennisintensieve toezichtorganisaties. De context waarin wij opereren verandert snel en dat vraagt van ons als toezichthouder dat wij daarop anticiperen en meebewegen. Sander’s expertise op het gebied van organisatieverandering en projectmanagement gaat daarbij van grote waarde zijn.”

Sander van Wesemael: “De missie van de ACM en directie Energie om bij te dragen aan het versnellen van de energietransitie spreekt mij enorm aan. Ik wil met mijn team ervoor gaan zorgen dat alle voorwaarden aanwezig zijn om een wendbare en resultaatgerichte toezichthouder te zijn. De eerste kennismakingen met de gedreven en deskundige collega’s van de directie Toezicht Energie smaken naar meer. Ik kijk ernaar uit om samen aan de slag te gaan.”

Sander werkt sinds 2011 bij de Nederlandsche Bank in diverse rollen, waaronder als manager Bedrijfsbureau Bankentoezicht, programmamanager Digitale Transformatie en zijn huidige rol als manager Organisatieontwikkeling & Organisatieadvies. Daarvoor werkte hij aan de planning en coördinatie van het toezicht bij de Autoriteit Financiële Markten. Sander studeerde Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via een procedure van de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de Autoriteit Consument en Markt ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.