Ellen Leistra plaatsvervangend directeur Forensische Zorg en Justitiële Jeugdinrichtingen bij JenV

Ellen Leistra wordt per 1 juni 2024 de nieuwe plaatsvervangend directeur Forensische Zorg en Justitiële Jeugdinrichtingen bij Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Ellen is momenteel werkzaam bij JenV als directeur directie Eigenaarsadvisering en programmadirecteur COVID. Daarvoor heeft Ellen verschillende functies vervuld bij het ministerie van VWS zoals plv. directeur directie Bestuurlijke en Politieke Zaken.  

Ellen: ‘’Ik kijk er naar uit om een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke opgave van DJI om te zorgen voor een zo goed mogelijke terugkeer van justitiabelen in de maatschappij en om Nederland elke dag weer een stukje veiliger te maken. In deze functie komen mijn opleidingen en werkervaring als vanzelfsprekend bijeen. Samen met de collega’s en de relevante partners sla ik graag de handen ineen en pak ik graag de opgave op. Ik zie uit naar de toekomstige samenwerking.”

Quote Wim Saris, DG DJI: “Ik ben blij dat Ellen het DJI-team komt versterken. Haar ervaring, in zowel het zorgdomein als bij Justitie, en haar persoonlijke kwaliteiten passen goed bij de opgave waar de Divisie Forensische Zorg en Justitiële Jeugdinrichtingen voor staat. Ik wens Ellen heel veel succes in haar nieuwe functie.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen DG Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en DJI ondersteund bij de selectie. Vacatures die DGABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.