Jantine Homan manager Zorg en Jeugd Caribisch Nederland bij VWS

Jantine Homan start per 1 mei 2024 als manager Zorg en Jeugd Caribisch Nederland bij de (programma-)directie Zorg en Jeugd Caribisch Nederland van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De directie ZJCN werkt de komende jaren aan het (duurzaam) verbeteren van de gezondheidszorg, sport en jeugdzorg in Caribisch Nederland, dusdanig dat het voorzieningsniveau gelijkwaardig is en aansluit op de ontwikkelingen in Europees Nederland. Uitdagingen hierbij zijn onder andere het doorvertalen van Nederlandse wetgeving, welke slechts deels toepasbaar is in Caribisch Nederland, het over grote afstand met tijdsverschil samenwerken, en het overbruggen van culturele verschillen.

Jantine wordt als manager ZJCN verantwoordelijk voor zowel het beleid in het sociaal domein als de bijbehorende wetgeving in Caribisch Nederland (Bonaire, Saba, Sint-Eustatius).

Jantine werkt sinds 2019 bij de directie ZJCN waar zij een groei heeft doorgemaakt van senior en coördinerend beleidsmedewerker tot aan waarnemend afdelingshoofd. Daarvoor heeft ze werkervaring opgedaan bij onder andere het ministerie van Justitie en Veiligheid en het Openbaar Ministerie. Jantine studeerde Rechten aan de Universiteit van Utrecht en Amsterdam, waarbij ze in Amsterdam cum laude is geslaagd.

Herbert Barnard, programmadirecteur Zorg en Jeugd Caribisch Nederland: "Ik ben verheugd met de benoeming van Jantine. Jantine werkt al een paar jaar bij de directie als senior coördinerend beleidsmedewerker en heeft laten zien beleidsmatig complexe onderwerpen uitstekend af te handelen. De rol van manager oppakken is een logische volgende stap voor haar. Ik kijk uit naar een verdere intensivering van onze samenwerking."

Jantine Homan: "Ik vind het ontzettend leuk om voor VWS voor de drie eilanden in Caribisch Nederland te werken en kijk er naar uit om mij in deze nieuwe rol verder in te zetten. Met een geweldig team van collega’s heb ik er vertrouwen in dat we samen de komende jaren waardevolle stappen gaan zetten."

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.