Sabine Geerts manager Patiënt en Zorgordening bij VWS

Sabine Geerts start per 1 september 2024 als manager bij de directie Patiënt en Zorgordening van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De directie Patiënt en Zorgordening (PZo)werkt aan goede en toegankelijke zorg voor iedereen. Alles wat PZo doet is erop gericht om dit te realiseren voor de patiënt, door de zorgverlener en met ordening van de zorg. De directie zorgt voor de ondersteuning, randvoorwaarden en wettelijke kaders om de goede en toegankelijke zorg voor iedereen te borgen en verbeteren. Voor nu én voor de toekomst. Als manager zal Sabine samen met de andere leden van het managementteam en haar eigen team werken aan deze opgave voor de directie.

Sabine werkt sinds 2022 bij de Gemeente den Haag als directeur Zorg, Welzijn en Volksgezondheid. Daarvoor heeft ze werkervaring opgedaan bij onder andere VWS en een grote verzekeraar. Sabine studeerde Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht. Haar kennis en ervaringen zowel binnen als buiten VWS, neemt ze mee om te bij te dragen aan de toekomst van de directie Patiënt en Zorgordening.

Fred Krapels, directeur PZo: "Ik ben buitengewoon blij dat Sabine met haar brede ervaring bij de Rijksoverheid, een zorgverzekeraar en een grote gemeente bij PZo aan de slag wil gaan. Deze ervaring, haar bekendheid met VWS en haar persoonlijkheid maken dat ik al heel veel enthousiaste reacties heb ontvangen op haar komst en daarmee haar terugkeer naar VWS."

Sabine Geerts: "Ik heb er zin in om bij VWS en de directie PZo aan de slag te gaan. Met plezier en enthousiasme zet ik mijn ervaringen in het zorg- en welzijnsdomein in om samen met collega’s en andere organisaties er voor te zorgen dat iedereen die dat nodig heeft kan rekenen op goede en toegankelijke zorg en ondersteuning."

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.