Arjan van Drielen manager Geneesmiddelen en Medische Technologie bij VWS

Arjan van Drielen start per 1 mei 2024 als manager bij de directie Geneesmiddelen en Medische Technologie (GMT) van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De directie GMT werkt aan de beschikbaarheid, de kwaliteit, de betaalbaarheid en duurzaamheid van geneesmiddelen, medische hulpmiddelen, bloedproducten, menselijke weefsels en organen.

GMT doet haar werk op de driesprong van krachtige commercie, wetenschappelijke ontwikkeling en het publieke belang. Op die driesprong kruisen de wegen en belangen van burgers, zorgverzekeraars, zorginstellingen, artsen en apothekers, fabrikanten, groothandels, wetenschappers, nationale en internationale organisaties, advies- en uitvoeringsorganen en Nederlandse en Europese beleidsmakers. Als manager GMT heeft Arjan binnen deze opgave de focus op geneesmiddelen, extramurale farmaceutische zorg. Daarnaast stuurt hij het cluster financiƫn aan.

Arjan heeft zeer ruime werkervaring opgedaan binnen het ministerie van VWS. Sinds 2005 is hij hier werkzaam in verschillende functies, waarvan het laatste jaar als waarnemend manager Geneesmiddelen en Medische Technologie. Arjan studeerde zowel Bestuurskunde als Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Karla van Rooijen, directeur GMT: "Ik kijk uit naar een voortzetting van onze samenwerking met Arjan als MT-lid bij GMT. Ik ken Arjan als een doortastende manager die weet waarvoor we als directie voor aan de lat staan. Hij heeft de afgelopen maanden al laten zien daar een waardevolle bijdrage aan te kunnen leveren. Daarnaast is Arjan een fijne collega om mee samen te werken door zijn verbindende kwaliteiten en groot gevoel voor humor. Hij maakt ons management team nu compleet!"

Arjan van Drielen: "Ik heb de afgelopen maanden al met veel plezier gewerkt in deze rol bij GMT. De opgaven op de terreinen van farmaceutische zorg en financiƫn sluiten goed aan bij mijn ervaring. Het is fijn om het vertrouwen te krijgen dat ik hiermee verder kan, samen met de leuke mensen die er werken."

De vacature is zoals gebruikelijk opengesteld, hoewel de organisatie al een geschikte kandidaat op het oog had. Na een zorgvuldige procedure, is deze het ook geworden.