Sandrien de Klerk directeur Financieel-Economische Zaken bij BZK

Sandrien de Klerk wordt met ingang van 1 mei 2024 benoemd tot directeur Financieel-Economische Zaken bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Sandrien de Klerk

M.S. (Sandrien) de Klerk, MSc, MA, is op dit moment plaatsvervangend directeur Financieel-Economische Zaken (FEZ) en tevens hoofd Begrotingszaken bij BZK. Daarvoor was zij directeur Bedrijfsvoering/manager projectbeheersing Renovatie Binnenhof bij het Rijksvastgoedbedrijf van BZK. Eerder was zij onder andere werkzaam als clusterhoofd bij het College Financieel Toezicht op Curaçao. Sandrien studeerde Bestuurskunde en International Relations aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
 
Sandrien heeft als directeur FEZ een concreet wettelijk bepaald takenpakket, dat mede volgt uit de Comptabiliteitswet en het Taakbesluit FEZ. Zij is CFO en geeft leiding aan het managementteam FEZ inclusief Eigenaarsadvisering. Ook is zij coördinerend directeur Inkopen (CDI).
Een van haar opgaven is de versterking van de samenwerking binnen de directie maar vooral ook met alle onderdelen en de uitvoeringorganisaties van het departement en het ministerie van Financiën. Zij zoekt verbinding in het begrotingsproces met het ministerie van Financiën en de top van het eigen ministerie en investeert in de samenwerking met de directies P&O en CIO&I, om zo de gewenste integrale advisering aan en controlfunctie van de organisatieonderdelen te waarborgen. Zij voert de organisatorische en financiële keuzes in het Regeerakkoord van een nieuw Kabinet zorgvuldig uit en maakt de financiële administratie toekomstbestendig.

Sandrien de Klerk: “Ik heb ontzettend veel zin om verder te bouwen aan de mooie directie FEZ en de verdere en intensievere samenwerking binnen het ministerie. BZK is een prachtig departement, niet alleen vanwege de diversiteit aan beleidsterreinen, maar ook om de mensen die zich iedere keer zo inzetten voor de publieke zaak. Vanuit FEZ dragen we bij aan de realisatie van de maatschappelijke opgaven van BZK met als doel de publieke middelen doelmatig, doeltreffend en rechtmatig te besteden. Hier wil ik me graag de komende periode maximaal voor inzetten.”

Vincent Roozen, secretaris-generaal ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: “Ik ben enorm verheugd dat Sandrien aan de slag gaat als directeur FEZ. Sandrien is gedreven, sociaal sterk en creatief in haar denken. Als hoofd Begrotingszaken en plaatsvervangend directeur was zij in de afgelopen drie jaar natuurlijk al een aanwinst voor BZK. Die ervaring geeft haar een mooie basis en de benoeming als directeur voelt dan ook als een natuurlijke stap. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij in staat is de ontwikkeling van de directie verder vorm te geven. Ik kijk uit naar de voortzetting van onze samenwerking.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via een procedure van het directoraat-generaal Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in afstemming met het ministerie van Financiën, ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.