Vries Kool afdelingshoofd Eigenaarsadvisering bij SZW

Vries Kool start met ingang van 1 juli 2024 als afdelingshoofd Eigenaarsadvisering bij de directie Stelsel en Volksverzekeringen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Vries Kool

De afdeling Eigenaarsadvisering ziet toe op de stabiliteit, continuïteit en toekomstbestendigheid van de publieke dienstverleners UWV, SVB, Inlichtingenbureau en BKWI en zorgt voor een sterke samenwerkingsrelatie tussen het departement en deze publieke dienstverleners. Het afdelingshoofd geeft leiding aan ongeveer 20 professionals, die zeer diverse werkzaamheden uitvoeren zoals het werken aan sturings-, organisatie-, financiële-, ICT- en huisvestingsvraagstukken, het houden van toezicht en het invullen van de werkgeversrol. Daarvoor wordt samengewerkt met de publieke dienstverleners, toezichthouders en diverse directies binnen SZW.

Vries Kool: “Ik heb SZW in het verleden en tijdens de recente gesprekken leren kennen als een warme en professionele organisatie, waar ik graag voor wil werken. Ik ben uiterst gemotiveerd om als MT-lid van de directie Stelsel en Volksverzekeringen met alle collega's van SZW en van de publieke dienstverleners mijn bijdrage te leveren aan een goede uitvoering van de sociale zekerheid voor alle Nederlanders die daar een beroep op moeten doen.”

Jan IJzerman, directeur Stelsel en Volksverzekeringen: “Met Vries Kool halen we een ervaren afdelingshoofd binnen voor eigenaarsadvisering, die intrinsiek gemotiveerd is het verschil te maken. Hij combineert ervaring vanuit de uitvoering met beleidservaring en heeft oog voor de verschillende rollen. Hij is rustig, diplomatiek en in staat snel tot de kern te komen. Tot slot is Vries een waardevolle aanvulling op het MT van de directie Stelsel en Volksverzekeringen.”

Vries Kool werkt op dit moment aan een interim-opdracht bij de Douane; hij begeleidt daar een grote organisatieverandering. Daarvoor heeft hij gewerkt als organisatieadviseur, adjunct-griffier bij de Tweede Kamer en in diverse beleids- en adviesfuncties bij de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zijn laatste functie daar was manager van de afdeling Personeelsbeleid Rijk. Vries studeerde Bestuurskunde in Twente. In vrijwilligerswerk zoekt hij de connectie met de samenleving.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekend gemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.