Claudia Disse unitdirecteur Toezicht, Bezwaar en Beroep, Directie Particulieren bij de Belastingdienst

Claudia Disse start per 1 mei 2024 als unitdirecteur Toezicht, Bezwaar en Beroep bij de directie Particulieren van de Belastingdienst.

De directie Particulieren is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van twaalf miljoen belastingplichtigen, buitenlandse belastingplichtigen (burgers en ondernemingen), grensarbeiders en geprivilegieerden; ambassades, consulaten en internationale organisaties, hun werknemers en hun gezinsleden en gepensioneerden. Kenmerkend voor de doelgroep Particulieren is de omvang van de populatie. Het kwalitatief goed en het effectief en efficiënt behandelen van deze grote groep is imagobepalend voor de Belastingdienst.

Als unitdirecteur Toezicht, Bezwaar en Beroep (TBB) geeft Claudia leiding en richting aan 9 teamleiders die de 20 teams binnen de kantoren Eindhoven en Breda aansturen. Onder haar leiding wordt gewerkt aan het behalen van de resultaten vanuit het jaarcontract en het jaarplan van de directie particulieren waar de unit verantwoordelijk voor is. Claudia vervult ook een actieve rol in het duurzaam inzetbaar houden van alle medewerkers van de directie Particulieren en hierbij ligt de focus op een goede samenwerking tussen de verschillende “generaties” medewerkers.

Claudia heeft sinds 2017 verschillende project- en lijnfuncties bij de Belastingdienst vervuld. Sinds één jaar neemt zij de functie van unitdirecteur TBB succesvol waar en heeft zij met haar medewerkers zichtbare resultaten geboekt. Claudia heeft in 1993 een Bachelor of Business Administration aan Nyenrode Business Universiteit behaald. In 1997 rondde zij haar studie Organisatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit van Utrecht af.

Heleen Bisschoff, directeur Particulieren: “Ik ben blij dat Claudia deel blijft uitmaken van het managementteam van de directie Particulieren. Claudia heeft het afgelopen jaar laten zien dat ze een evenwichtige manager is met oog voor de mensen waarmee ze werkt. Ik heb er alle vertrouwen in dat haar energie en enthousiasme eraan bijdragen om deze functie ook in de toekomst succesvol uit te blijven oefenen.”

Claudia Disse: “Met veel energie en passie wil ik doorgaan op de ingeslagen weg. Samen met ons team van gedreven collega's in verbinding bouwen aan de dienstverlening van de directie Particulieren. Ik vind het belangrijk om daarbij in te zetten op diversiteit, ontwikkeling, werkplezier en vitaliteit van onze mensen.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via een procedure van het directoraat-generaal Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de Belastingdienst ondersteund bij de selectie. De vacature is breed bekendgemaakt en iedereen kon solliciteren.