Xander Beenhakkers hoofd Operatiën eenheid Zeeland-West-Brabant bij de politie

Xander Beenhakkers wordt op 1 juni 2024 hoofd Operatiën bij de eenheid Zeeland-West-Brabant. Daarmee is de eenheidsleiding compleet.

Xander Beenhakkers

Xander startte zijn loopbaan bij de politie in Breda. Naast zijn opleiding aan de politieacademie werkte hij in deeltijd bij de gemeentepolitie Breda. Daarna was hij achtereenvolgens leidinggevende bij de politie Rotterdam Rijnmond en Zuid-Holland-Zuid. Hierna werd hij hoofd recherche en inlichtingen bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Twee jaar later begon hij voor zichzelf en was hij leidinggevende en adviseur op gebied van veiligheid bij diverse grote organisaties. In 2019 kwam Xander terug bij de politie, als interim-sectorhoofd en later hoofd Operatiën in de eenheid Limburg.