Diana Storm MT-lid tevens plaatsvervangend directeur Bedrijfsvoering bij de IND

Diana Storm start per 1 oktober 2024 als MT-lid en tevens plaatsvervangend directeur Bedrijfsvoering met focus op HR bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Diana Storm

De afgelopen jaren heeft de directie Bedrijfsvoering IND voorrang gegeven aan het ondersteunen van de organisatie bij de groei en veranderingen. De impact die dit op de eigen interne processen heeft gehad, moet op verschillende plekken nog geborgd te worden. Daarnaast wil BV in de ambitie naar 2028 een stevige business partner zijn met advisering, ondersteuning, kaderstelling en controle om het primaire proces te ondersteunen. Het managementteam van de directie bedrijfsvoering wordt met de komst van Diana strategisch versterkt, specifiek op het gebied van HR, resultaatgerichte sturing en organisatie inrichting.

Diana Storm: “Ik kijk er ontzettend naar uit om te gaan starten bij de IND en om de collega's te leren kennen. Graag wil ik met hen gaan werken aan de mooie HR-veranderopgave die er ligt. De organisatie heeft een enorme groei doorgemaakt en mooie resultaten bereikt. Deze ontwikkeling zorgt echter ook voor een nieuwe fase waarin de HR-uitdagingen die er liggen vragen om een nieuwe manier van waarde toevoegen aan de organisatie met aandacht voor strategie, verbinding en positionering. Ik ben ervan overtuigd dat er veel talent is binnen de IND en dat de collega's erg betrokken zijn bij de inhoud van hun werk. Juist in een omgeving die wordt gekenmerkt door veel politieke en maatschappelijke aandacht en beperkte voorspelbaarheid liggen er enorm veel kansen voor HR om samen het verschil te maken.”

Bram Aanen, directeur Bedrijfsvoering IND: “Ik ben heel blij met de komst van Diana Storm. Zij brengt de HR-expertise en leidinggevende ervaring mee die wij op dit moment nodig hebben bij de IND. Het is van belang om de verbinder te kunnen zijn zowel op inhoud als strategisch gesprekspartner en ook als leider en ‘linking pin’ naar alle HR-medewerkers. Op deze manier kan HR een belangrijke rol spelen bij het realiseren van de veranderopgave van de IND.”

Diana vervulde diverse leidinggevende HR rollen in de zorg en bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. In haar laatste functie was ze hoofd HR bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en tevens voorzitter van het landelijke HR-netwerk van 25 veiligheidsregio's. Daarnaast was ze betrokken bij de totstandkoming van de Werkgeversvereniging Samenwerkende Veiligheidsregio’s en is zij toezichthouder bij Stichting Natuurstad Rotterdam. Diana studeerde Sociale- en Organisatiepsychologie en Bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en de IND ondersteund bij de selectie. Vacatures die DGABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.