Joost van Dijk afdelingshoofd Assetmanagement bij het Rijksvastgoedbedrijf

Joost van Dijk wordt met ingang van 1 augustus 2024 benoemd tot afdelingshoofd Assetmanagement bij het Rijksvastgoedbedrijf bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Joost van Dijk

Joost van Dijk is sinds vijf jaar afdelingshoofd Planning & Control bij het Rijksvastgoedbedrijf. In de jaren daarvoor vervulde hij verschillende andere managementfuncties in de financiële kolom van het Rijksvastgoedbedrijf. In de periode van 2008 tot 2016 was hij als zelfstandig adviseur op interim-basis werkzaam bij diverse organisaties.

Het afdelingshoofd Assetmanagement is verantwoordelijk voor de vertaling van de strategische uitgangspunten naar het vastgoed en van daaruit het opdrachtgeverschap aan de uitvoerende onderdelen. De opgave is om in een steeds complexere omgeving de verschillende belangen bij elkaar te brengen en terug te geven hoe het staat met de uitvoerbaarheid van strategie en beleid. De uitdaging daarbij is hoe om te gaan met de schaarste van de capaciteit in de markt, hierin keuzes te maken en deze te kunnen verantwoorden aan de klanten.

Joost van Dijk: “De afdeling assetmanagement vormt het hart van onze vastgoedorganisatie. Ik kijk ernaar uit om samen met het team invulling te geven aan de opgaven waar de afdeling voor staat. Samenwerking en verbinding, zowel intern met de collega’s als met onze partners buiten het Rijksvastgoedbedrijf, staan daarbij voorop.”

Irene van Munster, directeur Vastgoedbeheer: “Met Joost halen we een krachtige gedreven persoonlijkheid naar binnen. Zijn ruime ervaring binnen het Rijksvastgoedbedrijf, zijn gevoel voor politieke verhoudingen, scherpe geest en ervaring met verandertrajecten, maken hem bij uitstek geschikt voor deze functie en de huidige opgave. We zijn zeer blij met zijn komst.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.