Robert Korsman regiodirecteur Douane Schiphol Cargo bij Financiën

Robert Korsman start per 1 september 2024 als regiodirecteur Douane Schiphol Cargo bij het ministerie van Financiën.

Douane Schiphol Cargo (DSC) is een moderne handhavingsorganisatie die 24/7 toezicht houdt op het grensoverschrijdende goederenverkeer van en naar Nederland, en daarmee de Europese Unie, via de mainport Schiphol. De Luchthaven Schiphol is één van grote motoren van de Nederlandse economie. DSC voert een derde van alle vrachtcontroles uit die in het landelijk Handhavingsplan Douane zijn afgesproken. De snelle groei van E- commerce, de aanpak van ondermijning en de ontwikkeling van Schiphol tot een optimale logistieke cargo hub leveren interessante uitdagingen op. Om de handhaving en dienstverlening in de regio effectief en efficiënt te kunnen uitvoeren werkt DSC samen met diverse externe partners, zoals Amsterdam Airport Schiphol (AAS), het bedrijfsleven en andere handhavers zoals KMAR, FIOD, ILT en NVWA.

Wim Hoogendoorn, directeur Operaties Douane: "Ik ben erg blij met de benoeming van Robert op de functie van Directeur Schiphol Cargo. Robert koppelt kennis van het werken binnen de Douane aan kennis van en ervaring bij onze handhavingspartners waardoor hij een belangrijke bijdrage kan leveren aan een goede samenwerking met onze partners, wat met name op een mainport als Schiphol van groot belang is. Daarnaast heb ik hoge verwachtingen van de bijdrage die Robert met zijn kennis, ervaring en persoonlijkheid gaat leveren aan de verdere ontwikkeling van de regio Schiphol Cargo, de directie Operaties en de Douane als geheel."

Robert Korsman: "Ik vind het een eer en kijk ernaar uit om Douane Schiphol Cargo komende jaren te gaan leiden. Een regio met een rijke historie en een belangrijke maatschappelijke positie die staat voor verschillende uitdagingen. Met het oog op de toekomst wil ik gaan inzetten op de kracht van het collectief. Hierin staan voor mij de medewerkers en inhoud van het werk centraal. Vanuit een gezamenlijke grondhouding (1 douane) dragen we samen met onze partners bij aan de veiligheid en integriteit van onze luchthavens."

Robert Korsman is op dit moment plv. directeur en business owner bij het Douane Landelijk Tactisch Centrum (DLTC). Daarvoor heeft hij verschillende leidinggevende functies bekleed bij de FIOD waar hij diverse samenwerkingsverbanden heeft geleid, zoals het Hit And Run Cargo-team, Combiteam Havens, Regionaal Financieel Team en de Nationale Samenwerking tegen Ondermijnende Criminaliteit. Eerder werkte hij bij de Inspectie SZW en de Koninklijke Marechaussee onder andere als rechercheur en projectleider. Robert studeerde rechtsgeleerdheid met managementwetenschappen aan de Open Universiteit en heeft daarnaast verschillende managementopleidingen gevolgd waaronder het Strategisch Leiderschap Programma bij het ministerie van Financiën.

De vacature is zoals gebruikelijk opengesteld, hoewel de organisatie al een geschikte kandidaat op het oog had, zoals in de vacaturetekst was vermeld. Na een zorgvuldige procedure, is deze het ook geworden.