Ronald Nomes hoofdingenieur-directeur West-Nederland Zuid bij Rijkswaterstaat

Ronald Nomes start per 15 september 2024 als hoofdingenieur-directeur West-Nederland Zuid bij Rijkswaterstaat.

West-Nederland Zuid (WNZ) is een van de zeven regionale organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Een waterrijke delta vol bedrijvigheid, met een haven van wereldformaat en het beheer van de Biesbosch en het Haringvliet. We werken samen met onze belangrijke stakeholders zoals provincie Zuid-Holland, gemeenten Rotterdam en Den Haag, de waterschappen, havenbedrijven Rotterdam en Moerdijk. We zorgen voor de ontwikkeling, onderhoud en beheer van de rijkswegen, vaarwegen en watersystemen. En dus ook met stormvloedkeringen, bruggen, viaducten, sluizen en tunnels.

Momenteel is Ronald algemeen directeur van de dienst Stedelijke Ontwikkeling bij de  gemeente Den Haag. Hij startte zijn loopbaan bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat, waarna hij de overstap maakte naar Prorail waar hij diverse functies heeft vervuld zoals adjunct directeur Projecten, directeur Stations en manager Assetmanagement Stations.

Ronald studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Martin Wijnen (DG) en Patricia Zorko (pDG): "We zijn blij dat Ronald met zijn kennis en brede ervaring Rijkswaterstaat komt versterken. We kijken uit naar de samenwerking!"

Ronald Nomes: "Het is een unieke kans om aan de opgaven van Rijkswaterstaat en West Nederland Zuid te mogen werken. Bij een organisatie met zo’n rijke geschiedenis. Ik verheug me op de samenwerking met alle collega’s en ketenpartners."

De benoeming op deze ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en Rijkswaterstaat ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.