Joyce Verberne plaatsvervangend regiodirecteur Douane Eindhoven

Joyce Verberne start per 1 september 2024 als plaatsvervangend regiodirecteur Douane Eindhoven bij het ministerie van Financiën.

Joyce Verberne

De dynamiek in het werkveld – de internationale logistiek – en de politiek/bestuurlijke omgeving van de Douane is groot. In algemene zin vraagt dit van de Douane om voortdurend te anticiperen en te reageren op actuele ontwikkelingen. De Douane heeft te maken met een forse volumestijging van de aangiftestroom, onder meer als gevolg van de exponentieel groeiende e-commerce. Dit stelt hoge eisen zowel aan de informatievoorziening, als aan de kwaliteit van de processen.

Douane Eindhoven draagt bij aan het realiseren van de doelstellingen van de Douane en doet dit in een dynamische en gevarieerde regio waar meerdere locaties onder vallen, te weten Eindhoven, Venlo, Heerlen, Brunssum en Maastricht. Binnen de regio liggen twee internationale luchthavens en bedrijven van wereldformaat met bijhorende complexe goederenstromen. Naast het uitgestrekt ambtsgebied met diverse werklocaties heeft de regio ook zeer diverse werkprocessen, te weten Fysiek Toezicht, Terugbetaling, Zuivering en Klantmanagement. Dit vereist constante intensieve samenwerking zowel intern Douane als met diverse gemeenten in de regio, de politie, het Openbaar Ministerie, de FIOD en de Koninklijke Marechaussee.

Leonie Gharib, regiodirecteur Douane Eindhoven: “Ik ben heel blij met de komst van Joyce naar onze regio. Joyce heeft een sterk ontwikkelde visie op leiderschap en weet dit ook in de praktijk (over) te brengen. Haar senioriteit op dit vakgebied zal ons veel brengen. Daarnaast heeft ze een achtergrond en breed netwerk in de werelden waar de Douane regelmatig mee schakelt en dat deels ook nog binnen de regio Eindhoven.”

Joyce Verberne: "Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij de Douane. Het is een hele interessante organisatie waarin ik een combinatie van vele aspecten uit mijn eerdere werkplekken in kan gaan zetten. Het voelt goed om weer deel uit te maken van een uitvoeringsorganisatie en dat in de regio die ik ken als dynamisch en gevarieerd. Om bij te kunnen dragen aan een stabiel en veilig Nederland ga ik (hernieuwd) kennis maken met vele partners. De vakkundige medewerkers van de Douane hebben recht op een prettige en inclusieve werkomgeving. Daar ga ik mij voor inzetten.”

Joyce Verberne werkte geruime tijd bij de politie in verschillende leidinggevende functies en als hoofd Veiligheid bij de Gemeente Eindhoven. In haar laatste functie heeft zij leidinggegeven aan de directiestaf Data & Informatievoorziening bij de Nederlandse I&V diensten. Joyce volgde diverse opleidingen en ze heeft deelgenomen aan het Kandidaten Programma binnen de Nationale Politie.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en Douane ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed opengesteld, zodat iedereen kon solliciteren.