Martine Suijkerbuijk hoofd Opsporing bij de Nederlandse Arbeidsinspectie

Martine Suijkerbuijk start per 1 januari 2023 als hoofd Opsporing bij de Nederlandse Arbeidsinspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Martine Suijkerbuijk

De Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA) is de toezichthouder op het terrein van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Circa 1500 medewerkers werken met hart en ziel aan de missie van eerlijk, gezond en veilig werk en bestaanszekerheid voor iedereen. De Opsporingsdienst voert onder andere onderzoeken uit op het gebied van werk en inkomen, subsidiefraude, arbeidsuitbuiting en zorgfraude. Martine wordt als afdelingshoofd verantwoordelijk voor uitvoering en kwaliteit van deze onderzoeken, het aansturen van medewerkers, het beheren van netwerken en het doorontwikkelen van de organisatie.

Martine werkt sinds 2016 in diverse leidinggevende functies bij de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), in de laatste periode als waarnemend afdelingshoofd Bedrijfsvoering & Human Resources. Daarvoor was zij geruime tijd teamleider Account & Opsporingsinformatie. Eerder werkte ze bij het Ministerie van Justitie & Veiligheid aan de bestrijding van ondermijnende en georganiseerde criminaliteit, en bij het Ministerie van Financiën aan de aanpak van witwassen en terrorismefinanciering. Martine startte haar loopbaan als rechercheur bij de FIOD. Zij studeerde Fiscaal Recht in Leiden.

Bert van Hoorn, directeur Opsporing en Informatievoorziening: 'Ik ben blij dat Martine het MT van de opsporingsdienst van de NLA komt versterken, ze completeert daarmee het MT. Zij koppelt kennis van de opsporing aan ervaring met bedrijfsvoering. Ze is gemotiveerd om misstanden aan te pakken en een op samenwerking gerichte leidinggevende. Ik zie uit naar een succesvolle samenwerking.'

Martine Suijkerbuijk: 'In mijn loopbaan heb ik al vanuit diverse invalshoeken en functies gewerkt aan de aanpak van criminaliteit. De rode draad die ik hierin zie is die van samenwerking. Ik kijk er dan ook ontzettend naar uit om, samen met de collega’s van de NLA én externe ketenpartners, te gaan werken aan de stevige maatschappelijke opgave die er ligt op het vlak van de aanpak van criminaliteit in het SZW-domein.'

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De vacature is zoals gewoonlijk breed bekendgemaakt zodat iedereen kon solliciteren.