Nieuwsbrief Algemene Bestuursdienst

'Anders kijken naar publiek leiderschap'

Het Leiden Leadership Centre (Universiteit Leiden) heeft het wetenschappelijk essay ‘Anders kijken naar publiek leiderschap’ afgerond. Dit essay reflecteert op de uitkomsten van het wetenschappelijk onderzoek dat het Leiden Leadership Centre afgelopen jaar in opdracht van Bureau Algemene Bestuursdienst heeft uitgevoerd. Het is onderdeel van een blijvende dialoog over publiek leiderschap.

Het essay staat op de projectpagina 'De weg naar een nieuwe visie op publiek leiderschap'. Ook andere resultaten van het traject ‘Visie op publiek leiderschap’ zijn daar te vinden, zoals het Kompas, de onderzoeksrapportages van het Leiden Leadership Centre en een podcastaflevering met Mark Frequin en de onderzoekers.

‘We halen niet langer snel de ophaalbrug op, maar werken samen’

Beleid in uitvoering: in ABD Blad 4 2021 vertellen twee publieke dienstverleners over de raakvlakken van hun werk en het belang van een goede samenwerking. Marjolein Jansen, raad van bestuur Kadaster, en Johan Maas, CFO/CIO bij RVO: ‘We halen niet langer snel de ophaalbrug op, maar werken samen’.

Lees dit artikel nu online.

‘We halen niet langer snel de ophaalbrug op, maar werken samen’

Vacature directeur Ruimte en Leefomgeving bij BZK

Vacature hoofd afdeling Begrotingszaken bij Defensie

Vacature manager directie Geneesmiddelen en Medische Technologie bij VWS, met optie plaatsvervangend directeur

Vacature afdelingsmanager Grootschalige Innovatie- en Duurzaamheidsstimulering bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Andere vacatures

  • Hoofd Communicatie, AFM
  • Burgemeester gemeente Dijk en Waard
  • Directeur Academie voor Deeltijd, Avans Hogeschool

Bureau ABD selecteert wekelijks ook overige interessante bestuurs- en managementvacatures buiten de Rijksoverheid.

Andere vacatures