Vincent van Stijn tijdelijk algemeen directeur Auditdienst Rijk

Vincent van Stijn start per 1 september 2023 als tijdelijk algemeen directeur (ad interim) bij de Auditdienst Rijk (ADR). Vincent is de komende periode eindverantwoordelijk voor het functioneren van de auditdienst en de relatie met alle departementen.

Drs. Vincent van Stijn RA MGA was tot en met 31 mei 2022 partner bij Deloitte en voornamelijk actief als accountant in de publieke sector. Zijn expertisegebieden zijn risicomanagement, informatiebeveiliging, compliance, rechtmatigheid en subsidiecontroles. Vincent is als toezichthouder onder andere actief bij de Raad van Toezicht van Haaglanden Medisch Centrum en de Raad van Toezicht van Breda University of Applied Sciences. In beide raden van toezicht is hij ook voorzitter van het auditcomité.

Vincent van Stijn: “Na een jarenlange carrière bij Deloitte vind ik het een eer dat ik een bijdrage mag leveren aan de verdere ontwikkeling van de ADR, uiteraard samen met de medewerkers van de ADR.”

“Vincent is een vakman met een enorme staat van dienst. Zijn kennis en ervaring sluiten heel goed bij de uitdagingen waar we als ministerie van Financiën en Auditdienst Rijk als onafhankelijke interne auditor van de Rijksoverheid voor staan,” aldus Bas van den Dungen, secretaris-generaal.

Werving vaste algemeen directeur

De werving voor de vacature van de vaste algemeen directeur Auditdienst Rijk verloopt volgens de reguliere procedures van de Algemene Bestuursdienst. Deze vacature is ontstaan door het vertrek van de huidige algemeen directeur Adrie Kerkvliet, die 1 oktober start als lid van de Raad voor de Rechtspraak.