DGABD let op de volgende punten van een LinkedIn-profiel

LinkedIn is een medium waarmee je jezelf als professional profileert. In Nederland wordt LinkedIn hiervoor op grote schaal gebruikt, naast natuurlijk cv’s en motivatiebrieven. Veel organisaties – ook DGABD – kijken extra aandachtig naar bepaalde punten van een LinkedIn-profiel.

Maak jij ook gebruik van LinkedIn? Lees dan vooral onderstaande tips voor optimale inzet van het medium. Zo profileer je jezelf optimaal. En daarmee vergroot je de kans om via je LinkedIn-profiel gevonden te worden voor een baan en te worden uitgenodigd op gesprek.

Welke punten mogen niet ontbreken op je LinkedIn-profiel?

Naam

Zet hier gewoon je voor- en achternaam. Als je wilt kun je via de app ook je naam inspreken, zodat degene die ernaar luistert meteen weet hoe je naam wordt uitgesproken.

Foto

Kies voor een foto waarbij je de ander aankijkt en kies voor een rustige achtergrond. Het hoeft geen jasje-dasje-foto te zijn, maar kies wel voor nette kleding.

Achtergrond

Kies voor een achtergrondfoto die je beroep/vakmanschap ondersteunt.

Kopregel

Profileer jezelf in je kopregel. Kies daarbij de functietitel/titels die bij jouw baan horen. Wil je laten weten dat je op zoek bent naar nieuw werk? Zet dan ‘beschikbaar’ in je kopregel.

Woongebied

Laat hier zien in welk gebied of in welke woonplaats je werk zoekt. Ga je verhuizen? Kies dan vast voor het nieuwe werkgebied.

Werkervaring

Uiteraard begin je met je huidige functie. Voeg waar mogelijk beeldmateriaal toe, of link aan het bedrijfsprofiel van je huidige werkgever om het aansprekender te maken. Noem verder vooral getallen (aan hoeveel mensen geef je leiding, wat is je budget), resultaten (wat heb je bereikt) en richt je vooral op de laatste tien jaar. De periode daarvoor zegt minder over wie jij nu bent als leidinggevende.

Opleidingen

Geef je belangrijkste opleidingen weer. Link waar mogelijk aan de opleidingsinstituten op LinkedIn. Voeg ook de specifieke naam van je studierichting toe. Kies bewust welke opleiding je bovenaan zet. Dat hoeft niet de laatst gevolgde te zijn, maar is in selk geval wel de opleiding die het belangrijkste is voor je huidige of volgende loopbaanstap.

Info

Dit is het eerste deel van je profiel dat te zien is. Dit wordt dus ook als eerste gelezen. Geef hierbij dus duidelijk aan waar jouw unieke talent/toevoeging ligt; waarvoor moet men bij jou zijn? Dit wordt ook wel geduid als ‘voor welk probleem ben jij de oplossing?’. Wat je hier schrijft mag hetzelfde zijn als je korte profiel op je cv.

Uitgelicht

Kies hier wat je naar voren wilt brengen. Het is aan jou wat je hieruit haalt; een bijdrage, een presentatie, een training die je recent gevolgd hebt. Laat vooral zien waarmee jij jezelf wilt profileren.

Aanbevelingen

Heb je een heel goede klus of een goed programma afgerond? Vraag een aanbeveling aan iemand met wie je hebt samengewerkt. Vraag of die ander concreet maakt waarom juist jij zou goed was voor die klus.