Het werkterrein van DG ABD omvat ook bemiddeling bij EU-functies.

Bemiddeling bij EU-functies

De contacten tussen Brussel en Den Haag nemen toe. Het werkterrein van DG ABD omvat ook bemiddeling bij EU-functies.

DG ABD bevordert de kansen van Nederlandse topambtenaren bij Europese instellingen. Ook wordt binnen de ABD de ontwikkeling van kennis van en samenwerking met 'Brussel' gestimuleerd.

Interesse?

Voor meer informatie over de mogelijkheden bij de EU-instellingen, kunt u contact opnemen met:
Coördinator EU Benoemingen
mw. drs. S.M.F.N. Kreutzer (Simone)
Telefoon: 00 32 493 89 32 99
E-mail: simone.kreutzer@minbuza.nl

Selectieprocedure EU-instellingen, solliciteren voor een vast contract

Om in vaste dienst te treden bij de instellingen van de Europese Unie (EU) doorloopt u een selectieprocedure, ook wel het concours genoemd. De EU werft regelmatig senior medewerkers voor verschillende vakgebieden (recht, internationale samenwerking, douane e.d.). WerkenbijdeEU helpt kandidaten door middel van training en begeleiding bij de verschillende fases in de selectieprocedure. Voor informatie over en ondersteuning tijdens een selectieprocedure kunt u contact opnemen met WerkenbijdeEU via werkenbijdeEU@minbuza.nl.

Tijdelijke vacatures bij EU-organen en -agentschappen

Op WerkenbijdeEU.nl vindt u een actueel overzicht met vacatures bij EU-organen en EU-agentschappen. Dit zijn vacatures voor tijdelijke contracten, variërend van enkele maanden tot enige jaren.

Buiten de EU

Voor informatie over loopbaanmogelijkheden bij internationale organisaties buiten de Europese Unie kunt u contact nemen met het Bureau Nationaal Coördinator Internationale Functies (NCIF):

Op de website Werkenvoorinternationaleorganisaties.nl vindt u meer informatie over het werk van NCIF en het vacatureplatform. Hierop kunt u zelf ieder moment zoeken naar actuele vacatures bij Internationale Organisaties op top- en seniorniveau.