Nieuwsbrief Algemene Bestuursdienst

Mirjam van Leeuwen secretaris-directeur Onderwijsraad

Mirjam van Leeuwen wordt met ingang van 1 september 2019 secretaris-directeur van de Onderwijsraad. In deze functie vervult zij de rol van secretaris voor de raad en is zij directeur van staf en bureau.

Mirjam van Leeuwen secretaris-directeur Onderwijsraad

Piet Holthuis overleden

Piet Holthuis is op 4 juni 2019 op 75-jarige leeftijd overleden. Hij was onder andere secretaris-generaal bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Piet Holthuis overleden

ABD-symposium 2019: Leiderschap met de Maatschappij

Het derde symposium voor de Algemene Bestuursdienst, op donderdag 13 juni, heeft zo'n 300 ambtenaren uit de top van de Rijksdienst getrokken. Vanuit heel Nederland kwamen ze naar Den Haag om rond het thema 'Leiderschap met de maatschappij' te spreken over hun rol als maatschappelijk partner.

ABD-symposium

ABD Zomerprogramma: Reflectie op complexiteit

ABD'ers hebben dagelijks met complexiteit in hun werkpraktijk te maken. Denk aan het gebruik van data, het toepassen van modellen maar ook het verwerven van draagvlak in de maatschappij of complexiteit in de bestuurlijke omgeving.

Op 24 juni verzorgt Bureau ABD een bijeenkomst over reflecterie op complexiteit. Evert Schaap (JenV) leidt de casus 'Gezamenlijke planning asielketen' in, waarna Erik Pruyt, (TU Delft) oplossingsrichtingen zal schetsen. Deze workshop is onderdeel van het ABD Zomerprogramma.

Workshop Reflectie op complexiteit

Vacature directeur Financiën, Informatiemanagement en Facilitaire zaken, tevens plv. algemeen directeur RVO.nl

Vacature MT-lid Communicatie/afdelingshoofd Woordvoering en Speeches bij EZK

Vacature Gemeentelijke Ombudsman

Vacature directeur Beleid (Leefomgeving) bij de VNG

Vacature directeur gemeente Nissewaard

Vacature burgemeester Noardeast-Fryslân

Overige bestuurs- en managementvacatures

Bureau ABD selecteert wekelijks interessante bestuurs- en managementvacatures. Bijvoorbeeld bij zorg- en onderwijsinstellingen en woningbouwcorporaties. Op de website www.werkenvoorinternationaleorganisaties.nl vindt u actuele internationale vacatures.