Nieuwsbrief Algemene Bestuursdienst

Preview ABD Blad 4: Diversiteit

Het wil nog niet zo lukken met het diversiteitsbeleid binnen de Rijksoverheid. Hoe zetten we écht een stap vooruit? Saniye Çelik, Christiaan Rebergen, Marc Allessie en Jacqueline Prins wisselen ideeën uit. Lees alvast 'Diversiteit, als je er écht voor gaat, dan organiseer je het gewoon'. ABD Blad 4 van 2019 verschijnt komende week.

Diversiteit

15 januari 2020: masterclass Nationale veiligheid: risico’s en bedreigingen

Direct of indirect heeft elk departement te maken met risico’s voor de nationale veiligheid. Terrorisme, (digitale) spionage en politieke beïnvloeding liggen dagelijks op de loer. Speciaal voor ABD’ers ontwikkelden de AIVD en de Academie voor Internationale Betrekkingen de masterclass Nationale veiligheid: risico’s en bedreigingen’.

13 februari 2020: start ABD APP De kracht van communicatie

Wat is de kracht van communicatie? Hoe gebruik je deze kracht en zorg je dat deze niet tegenwerkt? Wat is de werking van woord en beeld op het draagvlak voor beleid? En welke rol spelen de media in hoe de buitenwereld naar ons kijkt? Deze en andere vragen staan centraal in de ABD APP ‘De kracht van communicatie’. We kijken in de APP onder meer naar de uitgangspunten van overheidscommunicatie, het managen van een corporate reputatie, de werking van framing en gedragsbeïnvloeding.

Vacature directeur Pieter Baan Centrum bij Dienst Justitiële Inrichtingen bij JenV

Vacature hoofd directie Particulieren bij de Belastingdienst

Vacature afdelingshoofd Consument bij de NVWA

Vacature lid bestuur Nederlandse Emissieautoriteit

Vacature burgemeester Schouwen-Duiveland

Vacature Programmamanager Klimaatakkoord bij IPO

Overige bestuurs- en managementvacatures