Nieuwsbrief Algemene Bestuursdienst

Werken aan je leiderschap in 2020

Als ABD-topmanager (directeur) krijg je dagelijks te maken met de snel veranderende, onzekere en complexe maatschappij. De vraagstukken waar je voor staat zijn vaak taai en veeleisend, de problematiek is grensoverschrijdend en bijna altijd multidisciplinair. Dit vraagt veel van jou en je leiderschap. Bureau ABD biedt met ABD LaB ondersteuning. Samen met je LaB-leergroep ga je een leertraject aan van één jaar. De invulling van het programma bepalen jullie grotendeels zelf. Op deze manier zijn de thema’s voor jou altijd urgent en relevant.

ABD LaB - Versterk je Leiderschap in 2020

ABD APP module Opdrachtgeverschap en ICT

Veel ABD'ers worden vroeg of laat opdrachtgever van een IT-programma of –project. Bijna alle veranderprocessen moeten tegenwoordig met behulp van IT uitgevoerd worden. Hoe slaag je erin je rol als opdrachtgever op een goede manier in te vullen? Waar moet je op letten, wat zijn ervaringen van collega’s? In de module Opdrachtgeverschap en ICT behandelen we alle fasen waar je als opdrachtgever mee te maken krijgt. De start is op 12 maart.

ABD APP module Rechtsstaat en Bestuur

Wat zijn de fundamenten van onze rechtsstaat en hoe werken die door in de huidige politiek-ambtelijke verhoudingen en in vraagstukken rondom wetgeving en beleid? Welke kennis heb je als bestuurder nodig van wetgevingsprocessen, grondrechten en vraagstukken rondom delegatie van verantwoordelijkheden? Hoe zit het met de legitimiteit van besluitvormingsprocessen? Ontdek het in de module Rechtsstaat en Bestuur die op 2 maart start.

Rob Schuitema programmadirecteur Opvolging Bedrijfsvoeringsysteem bij IenW

Rob Schuitema wordt per 1 februari 2020 programmadirecteur Opvolging Bedrijfsvoeringsysteem bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hij zal de transitie leiden naar een nieuw bedrijfsvoeringsysteem voor IenW en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Rob Schuitema programmadirecteur Opvolging Bedrijfsvoeringsysteem bij IenW

Vacature hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid

Vacature hoofd Juridische en Internationale Zaken bij JenV

Vacature hoofd Douane Groningen, tevens plv regiodirecteur bij Financiën

Vacature directeur Bedrijfsvoering Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie

Vacatures twee leden Audit Advies Commissie bij het UWV

Vacature onafhankelijk provinciaal adviseur Ruimtelijke Kwaliteit Zuid-Holland

Overige bestuurs- en managementvacatures