Wat kun je verwachten tijdens het sollicitatiegesprek?

Ben je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek voor een managementfunctie binnen het Rijk? Dan ben je één van de kandidaten van wie het profiel het best aansluit bij wat de baan vraagt.

Selectiecommissie

Je voert het sollicitatiegesprek met de selectiecommissie. Deze commissie bestaat uit toekomstige collega’s, een collega van een ander onderdeel waarmee veel wordt samengewerkt, een ketenpartner, de MD-consultant die de vacature begeleidt en de vacaturehouder: de leidinggevende van het onderdeel van de vacature waarop je hebt gereageerd, en voorzitter van de selectiecommissie.

Het sollicitatiegesprek duurt gemiddeld 45 minuten. De laatste tien minuten zijn voor jouw vragen – solliciteren is immers tweerichtingsverkeer. Soms volgt nog een tweede sollicitatiegesprek. De vacaturehouder koppelt jou terug over de bevindingen van de selectiecommissie.

Voorbereiden

Meestal start een gesprek met de vraag naar je motivatie; een uitgelezen kans om een sterke eerste indruk te maken. De richting van de vervolgvragen kun je afleiden uit de vacaturetekst: de opgave, de criteria, publiek leiderschap. Neem die daarom aandachtig tot je tijdens je voorbereiding. Lees je ook aandachtig in op de Rijksbrede visie op publiek leiderschap:

Bereid zelf ook vragen voor om te stellen aan de selectieadviescommissie.

En dan?

Is het sollicitatiegesprek goed verlopen, maar ben je nog geen ABD-manager in schaal 15? Dan volgt de eerste keer dat je een dergelijke functie gaat vervullen een selectieassessment. Ditzelfde geldt bij de eerste keer dat je een functie als schaal 16/17 ABD-topmanager vervult of de eerste keer dat je een TMG-functie schaal 18/19 vervult.

Selectieassessment

Hiermee toetsen we objectief in hoeverre jij past bij de functie. Met persoonlijkheids– en intelligentietesten analyseren we je werk– en denkniveau. En met rollenspellen op basis van de praktijk analyseren we je reacties en competenties. De MD-consultant informeert je vooraf hoe je je kunt voorbereiden.

Ben je niet in Nederland geboren? Dan scoor je mogelijk minder goed op de meer ‘talige’ testen; daar houden we rekening mee.

Draagvlakcommissie

Na een positieve assessmentuitslag volgt een gesprek van 30 tot 60 minuten met de draagvlakcommissie: een afvaardiging van toekomstige collega’s. Tijdens dit gesprek onderzoek je over en weer of er een klik is. Verwacht vragen over je stijl van leidinggeven en samenwerken, je visie op de opgave, je bijdrage aan de cultuur en wat jij kunt toevoegen aan het managementteam. Bereid ook voor dit gesprek ook zelf vragen voor.

Arbeidsvoorwaardengesprek

Ten slotte volgt een arbeidsvoorwaardengesprek. Hierin overleg je over je arbeidsvoorwaarden – binnen de range van wat er in de vacaturetekst staat.

AIVD-onderzoek

Bij sommige functies hoort een AIVD-onderzoek. Dat staat dan al in de vacaturetekst.

Nog vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de MD-consultant die in de vacaturetekst vermeld staat.