Nieuwsbrief Algemene Bestuursdienst

Vertrek Lidewijde Ongering bij EZK

Lidewijde Ongering legt per direct haar functie neer als secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Vertrek Lidewijde Ongering bij EZK

Lidewijde Ongering

Oscar Delnooz directeur Onderzoek en Wetenschapsbeleid bij OCW

Oscar Delnooz wordt met ingang van 15 augustus 2022 benoemd tot directeur Onderzoek en Wetenschapsbeleid bij het directoraat generaal Hoger Onderwijs, Beroepsonderwijs, Wetenschap en Emancipatie, onderdeel van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Oscar Delnooz directeur Onderzoek en Wetenschapsbeleid bij OCW

Dorothé Albers MT-lid directie Realisatie Energietransitie op Land bij EZK

Dorothé Albers wordt per 1 oktober 2022 benoemd als MT-lid Realisatie Energietransitie op Land bij de directie Realisatie Energietransitie van het directoraat-generaal Klimaat en Energie bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Dorothé Albers MT-lid Directie Realisatie Energietransitie op Land bij EZK

Doe mee: workshop 'Effectief samenwerken via denken in driehoeken'

Hoe maak en behoud je rolduidelijkheid in samenwerkingen? Hoe vergroot je het commitment van cruciale spelers? Gun jezelf het inzicht van ‘denken in driehoeken’. Een begrijpelijk en direct toepasbaar model dat ontwikkeld is door Marloes de Jong (die er ook een boek over schreef). Via de initiator, actor en ondersteuner werk je aan resultaatgerichtheid, maar ook aan prettiger samenwerken. De workshop vindt plaatst op 26 augustus in de ochtend, lees er meer over en schrijf je in op het ABDleerportaal!

ABDLeerportaal Zomerprogramma: Effectief samenwerken via denken in driehoeken

ABD Zomerprogramma: Veranderkracht met burgerberaden door Eva Rovers

Op meer dan vijfhonderd plaatsen ter wereld praten en beslissen inwoners inmiddels actief mee over de toekomst van hun dorp, gemeente of land. De OESO doet er de laatste jaren veel onderzoek naar. Wat maakt een burgerberaad succesvol? Kunnen gewone burgers zonder specifieke vooropleiding zich buigen over grote transitievragen? Tijdens het ABD Zomerprogramma vertelt Eva Rovers er alles over! Ben je ABD'er en nieuwsgierig naar dit thema? Kom dan op dinsdagmiddag 30 augustus naar deze bijeenkomst! Wel eerst even inschrijven via het ABDleerportaal.

Veranderkracht met burgerberaden door Eva Rovers

Eva Rovers
Beeld: Niels Vlug

Interview Hellen van Dongen: ‘Binnen een tijdelijk programma kun je slagvaardiger zijn’

Sommige grote urgente maatschappelijk problemen vragen op korte termijn om zo veel aandacht dat er binnen het Rijk tijdelijk een apart programma voor wordt opgezet om die problemen vlot te trekken. Dat geldt bijvoorbeeld voor het stikstofprobleem. Hellen van Dongen, die leiding geeft aan het programma Stikstof, vertelt wat de voordelen zijn van het werken in zo’n tijdelijk programma.

Interview Hellen van Dongen over tijdelijke programma's (uit Jaarverslag ABD 2021)

Vacature directeur Langdurige Zorg bij VWS

Vacature directeur Huisvesting en Facilities bij JenV

Vacature directeur Eenheid Secretariaten Tuchtcolleges voor de Gezondheidszorg en Toetsingscommissies Euthanasie bij VWS

Vacature manager Informatiebeleid bij VWS

Vacature MT-lid en plaatsvervangend directeur Ondernemingsklimaat bij EZK

Vacature plaatsvervangend directeur Financiën en Control tevens afdelingshoofd Concerncontrol bij de Douane bij Financiën

Andere vacatures

  • Directeur Strategie en Juridische Zaken bij KVK
  • Domeinmanager Facilitair Huisvesting Werken & Ontmoeten (FHWO) – Gemeente Den Haag
  • Manager Dienstverlening met focus op organisatieontwikkeling bij gemeente Nissewaard

Bureau ABD selecteert wekelijks interessante bestuurs- en managementvacatures buiten de Rijksoverheid.

Andere vacatures