Nieuwsbrief Algemene Bestuursdienst

Succesvol transformeren met een digitale tweeling

Een digitale tweeling van je organisatie kan je helpen om de uitdagingen van het digitale tijdperk het hoofd te bieden. Bureau ABD organiseert op 27 november een masterclass over DTO - dynamische, virtuele weergave van een organisatie in operationele context. Meld je nu aan voor deze bijeenkomst.

Grenzeloos en innovatief samenwerken: Ruimte voor de rivier

Na de hoogwaters van 1993 en 1995 koos het kabinet ervoor om de rivier meer ruimte te geven, om te voorkomen dat de dijken verder omhoog zouden moeten. Er was een gevoel van urgentie dat werd benut door het programma Ruimte voor de Rivier. Het programma wordt beschouwd als een mooi voorbeeld van samenwerking tussen het Rijk en de regio. Hoe kunnen we de ervaringen van Ruimte voor de Rivier benutten binnen andere beleidsterreinen? Die vraag staat centraal tijdens deze masterclass op 9 december 2019.

Hellen van Dongen programma-directeur-generaal Stikstof bij LNV

Hellen van Dongen wordt met ingang van 11 november 2019 programma-directeur-generaal Stikstof bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De programma-directeur-generaal Stikstof werkt aan de Rijksbrede aanpak voor het verder reduceren van de totale hoeveelheid stikstofdepositie in Nederland en daarmee aan het herstel en versterking van natuur.

Hellen van Dongen programma-directeur-generaal Stikstof bij LNV

Reonald Donata directeur Informatievoorziening DJI bij JenV

Reonald Donata wordt per 1 december 2019 benoemd tot directeur Informatievoorziening en Chief Information Officer van de Dienst Justitiële Inrichtingen bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Reonald Donata directeur Informatievoorziening / CIO bij DJI

Ellen Meijer hoofd Jeugd bij JenV

Ellen Meijer wordt met ingang van 1 januari 2020 hoofd Jeugd bij de directie Sanctietoepassing en Jeugd bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Ellen Meijer hoofd Jeugd bij JenV

Hans van Langen afdelingshoofd Control en Advies bij de ILT

Hans van Langen wordt per 1 januari 2020 benoemd tot hoofd van de afdeling Control en Advies bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Hans van Langen afdelingshoofd Control en Advies bij de ILT

Gerben Maij divisiehoofd Regie en Expertise bij de NVWA

Gerben Maij wordt met ingang van 1 januari 2020 benoemd als divisiehoofd Regie en Expertise van de directie Handhaven van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Gerben Maij divisiehoofd Regie en Expertise bij de NVWA

Vacature directeur Financieel-Economische Zaken bij JenV

Vacature directeur Financiën & Control bij Defensie Materieel Organisatie

Vacature hoofd Bekostiging Binnenlands Bestuur bij BZK

Vacature lid Raad van Bestuur/COO bij het CAK

Vacature bestuursvoorzitter Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming

Vacature afdelingshoofd Ingenieursbureau Rotterdam

Overige bestuurs- en managementvacatures