Nieuwsbrief Algemene Bestuursdienst

José Lazeroms programma-directeur-generaal Nafase COVID-19

José Lazeroms zal met ingang van 5 september 2022 als programma-directeur-generaal Nafase COVID-19 fungeren. Deze functie is departement overstijgend. Zij vervult de opdracht voor één dag per week vanuit haar functie als consultant van ABDTOPConsult.

José Lazeroms programma-directeur-generaal Nafase COVID-19

José Lazeroms

Vertrek Loes Mulder bij SZW

Loes Mulder heeft aangegeven dat zij zal stoppen als secretaris-generaal bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Met plezier blijft ze aan tot 1 januari 2023, ten behoeve van een goede overdracht. Ze is SG sinds 2016.

Vertrek Loes Mulder bij SZW

Focco Vijselaar algemeen directeur bij VNO-NCW

Focco Vijselaar stapt per 1 januari 2023 over naar ondernemersvereniging VNO-NCW, waar hij per 1 april 2023 algemeen directeur wordt. Daarmee verlaat hij de Rijksdienst.

Focco Vijselaar algemeen directeur bij VNO-NCW

Focco Vijselaar

Joost van Slobbe directeur NSOC

Joost van Slobbe is per 26 september 2022 benoemd tot de eerste directeur van NSOC, de Nationale Samenwerking tegen Ondermijnende Criminaliteit.

Joost van Slobbe directeur NSOC

Martijn Schut programmadirecteur Kernenergie bij EZK

Martijn Schut is benoemd als programmadirecteur Kernenergie bij het directoraat-generaal Klimaat en Energie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Hij start per 1 oktober 2022 in deze functie.

Martijn Schut programmadirecteur Kernenergie bij EZK

Martijn Schut

Harry Geritz overleden

Harry Geritz is vrijdag 26 augustus 2022 op 54-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een noodlottig ongeluk tijdens zijn vakantie in Slovenië. Hij was MT-lid bij de Nederlandse Emissieautoriteit en hoofd van de afdeling Energie voor Vervoer.

Harry Geritz overleden

Harry Geritz

Meer 'I-kennis' met ICT APP

TMG ICT APP
Als topmanager ben je soms opdrachtgever van een programma met een ‘I-component’. Dat kan best lastig zijn. Helemaal als je zelf geen IT-achtergrond hebt. Toch wil je, ook als het om IT gaat, je organisatie leiden en richting geven. Wat extra ‘I-kennis’ komt dan goed van pas. In deze bijzondere leergang ga je aan de slag met je eigen leervraag. Op die manier is de I-kennis direct toepasbaar in je eigen werkcontext en leer je van collega-TMG’ers die soms met dezelfde vragen zitten. Je merkt hoe leuk en interessant het is als je je er wat meer in verdiept. Volg de TMG ICT APP en je bent weer helemaal bij!

ABD ICT APP
Als manager kan het lastig zijn om grip te krijgen op programma’s en projecten met een ‘I-component’. Helemaal als je zelf geen IT-achtergrond hebt. Experts zijn soms lastig te volgen en de kans is groot dat het, ondanks de goede bedoelingen, toch uitloopt of duurder wordt dan gepland. Ook is het moeilijk alle actuele IT-ontwikkelingen goed te volgen. Je hebt misschien het gevoel een beetje achter de feiten aan te lopen. Deze leergang zet je op het goede spoor. Samen met collega’s zie je hoe leuk en interessant het is als je je er wat meer in verdiept. Volg de ABD ICT APP en je bent weer helemaal bij!

Interview met Wim Saris en Albert Hazelhoff: 'Overleg vroegtijdig, dan verras je elkaar niet'

Een beleidsmaker en een uitvoerder aan het woord over de raak­vlakken van hun werk en het belang van een goede samenwerking: Wim Saris (DG Dienst Justitiële Inrichtingen, was tot 1 mei 2022 DG Straffen en Beschermen) en Albert Hazelhoff (algemeen directeur Centraal Justitieel Incassobureau). "Oprechte interesse is belangrijk: wat drijft de ander nou, waar is hij mee bezig, waar loopt hij tegenaan en kun je elkaar daarin aanvullen en helpen?"

Interview Wim Saris en Albert Hazelhoff: 'Overleg vroegtijdig, dan verras je elkaar niet'

Vacature secretaris-generaal bij SZW

Vacature directeur Bestuursadvisering bij BZK

Vacature hoofd afdeling Nationale Veiligheid bij Defensie

Vacature directeur Portefeuillestrategie- & Portefeuillemanagement bij BZK

Andere vacatures

  • CIO/directeur Innovatie, Informatievoorziening, Facilitair en Onderzoek bij de gemeente Rotterdam
  • Dean University College Roosevelt (locatie Middelburg), Universiteit Utrecht
  • Directeur Financieel Economische Zaken, Hanzehogeschool Groningen
  • Ketenmanager Inning & betalingsverkeer S16 (indicatief) bij de directie CAP, Belastingdienst
  • Concerndirecteur Hilversum

Bureau ABD selecteert wekelijks interessante bestuurs- en managementvacatures buiten de Rijksoverheid.

Andere vacatures