Nieuwsbrief Algemene Bestuursdienst

Peter Hennephof directeur ABDTOPConsult

Peter Hennephof wordt directeur ABDTOPConsult bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 1 augustus 2022.

Peter Hennephof directeur ABDTOPConsult

Peter Hennephof

Maxine Tillij directeur Strategie Energiesysteem bij EZK

Maxine Tillij is benoemd tot directeur Strategie Energiesysteem bij het directoraat-generaal KLimaat en Energie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Ze start per 5 september 2022.

Maxine Tillij directeur Strategie Energiesysteem bij EZK

Maxine Tillij

Maureen van Eijk programmadirecteur Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie

Maureen van Eijk wordt met ingang van 15 augustus 2022 directeur van het Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie, een interbestuurlijk programma in oprichting van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de VNG en het IPO.

Maureen van Eijk Programmadirecteur Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie

Bart Rijs afdelingshoofd Communicatie bij VWS

Bart Rijs start op 1 september 2022 als plaatsvervangend directeur en afdelingshoofd Communicatie bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, met de portefeuille advies en publiekscommunicatie.

Bart Rijs afdelingshoofd Communicatie bij VWS

Bart Rijs

Joop Zweistra hoofd Beleid, Control en Organisatieontwikkeling, tevens plaatsvervangend directeur bij Personeel en Organisatie bij BZK

Joop Zweistra wordt met ingang van 1 september 2022 hoofd Beleid, Control en Organisatieontwikkeling, tevens plaatsvervangend directeur bij directie Personeel en Organisatie bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties.

Joop Zweistra hoofd Beleid, Control en Organisatieontwikkeling, tevens plaatsvervangend directeur bij Personeel en Organisatie bij BZK

Nieuwe podcast: Werken voor samenleving en politiek (met Dick Schoof en Gerdi Verbeet)

In de eerste aflevering van ‘Tussen Publiek en Politiek’ praten Dick Schoof (secretaris-generaal van het ministerie van Justitie en Veiligheid) en Gerdi Verbeet (voormalig voorzitter van de Tweede Kamer) over werken voor politiek en samenleving. Werken ambtenaren voor de politiek – de volksvertegenwoordigers – of voor de samenleving? Wie hebben zij het beste in het vizier? Dick en Gerdi praten over de bijbehorende dilemma’s en hoe topambtenaren hier het goede voorbeeld kunnen geven. Over tegenspraak en ruimte om van mening te verschillen. Doe inspiratie op en beluister de podcast op Spotify of Apple podcast.

Tussen Publiek en Politiek: topambtenaren over wat nodig is

logo podcasts

Workshop: In één middag op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen

Soms is het lastig alle technologische ontwikkelingen goed te volgen. Zodra je het gevoel hebt redelijk bij de tijd te zijn, blijkt de technologie zich razendsnel te hebben ontwikkeld en loop je weer achter de feiten aan. Geen zorgen: de tech trends van 2023 komen aan bod in het ABD-zomerprogramma, georganiseerd in samenwerking met de Rijksacademie voor Digitalisering (RADIO). Zorg dat je erbij bent op 29 augustus van 15:00 – 18:00 uur in Den Haag!

Zomerprogramma: Tech Trends 2023

Eerste exemplaar De top kijkt om overhandigd aan minister Hanke Bruins Slot

Wat was de truc van oud-minister Annemarie Jorritsma om de juiste Kamervragen te beantwoorden? Waarom trad Fred Teeven af terwijl dat niet hoefde? Waarom maakte Roel Bekker als Secretaris-Generaal van VWS een grote blunder met soepkippen? Wat zijn de grootste dilemma’s en belangrijkste lessen van twintig oud-bewindspersonen en topambtenaren? Openhartige antwoorden op deze vragen en nog veel meer vind je in het boek De top kijkt om. Op donderdag 7 juli werd het eerste exemplaar tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigd aan minister Hanke Bruins Slot (BZK).

Eerste exemplaar De top kijkt om overhandigd aan minister Hanke Bruins Slot

Loopbaanstap Michiel van den Hauten: "In alle openheid ervaringen en kennis kunnen delen"

In elk ABD-blad lichten we een interessante overstap uit. Dit keer Michiel van den Hauten. Voorheen directeur Uitvoerings- en Handhavingsbeleid bij de Belastingdienst, sinds februari directeur Strategie, Beleid en Kenniscentrum bij UWV. Waarom deze overstap?

Loopbaanstap Michiel van den Hauten - ABD-blad 2

Vacature inspecteur-generaal Inspectie Leefomgeving en Transport bij IenW

Vacature algemeen directeur Dienst Geestelijke Verzorging bij JenV

Vacature directeur Toezicht Primair Onderwijs/Kinderopvang bij OCW

Vacature manager VWS Flex

Vacature strategisch Teamleider / Vaktechnisch coördinator unit Internationaal directie Grote Ondernemingen bij de Belastingdienst